Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZAFarmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“ synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano neapolští zemědělci koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě ve vrchovině Chianti napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou obklopeni lesy vinicemi olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců Toskánské organizaci organických producentů – www. ctpb. it. Rosato Toscana IGTRůžové víno Rosato Toscana se rodí ze smíchání hroznového moštu bobulí Syrah macerovaných velmi krátce na slupkách a hroznového moštu získaného z odluhu bobulí Sangiovese určených k produkci Chianti Classico. Je zpracované tak aby se co nejvíce zachovala čerstvost ovoce. Spontánní kvašení za pomoci vlastních přírodních kvasinek probíhá v nádobách z nerezové oceli a zrání probíhá po dobu cca 6–8 měsíců taktéž v nádobách z nerezové oceli. V lahvi pak víno odpočívá minimálně tři měsíce. Místo původu: Itálie Toskánsko Castellina in ChiantiVinařství: BUONDONNO Casavecchia alla PiazzaOznačení: Toscana IGTBarva: intenzivní třešňově červenáOdrůda: 50 % Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem) 50 % Syrah (červená odrůda hroznů z jižní Francie díky které je víno komplexní s hlubokými a sametovými tříslovinami)Vinice: se stářím 0 let se rozprostírají na ploše 0 5 hektaru kolem farmy Casavecchia jižně jihovýchodně a východně v průměrné nadmořské výšce 440 m. Tři týdny před sklizní se prořezávají listy v zóně hroznů což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Hrozny odrůd Sangiovese a Syrah se sklízí ručně první týden v říjnuRoční produkce: 500 lahvíPůda: hluboká půda tvořená směsí jílu a vápence kamenitá s optimálním odvodňovánímChuť: na patře je svěží harmonická a krásně vyvážená třísloviny jsou sotva znatelné a závěr dlouhotrvajícíVůně: třešní malin jahod a mírných náznaků růže v kombinaci s pikantními tónyPárování s jídlem: hodí se skvěle k rybím a masovým předkrmům a k čerstvým sýrůmDoporučená teplota při podávání: 10–1 °C