J. Stávek Verjus, vinné ochucovadlo

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
J. Stávek Verjus, vinné ochucovadlo aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...

Krátký popis
Tento recept pochází ze staré středoevropské středověké tradice. Šťáva z nedozrálých hroznů odrůdy Frankovka které se sklízejí na přelomu července a srpna kdy teprve začínají získávat barvu má obsah kyselin srovnatelný s mnoha octy. Právě proto se Verjus často používá jako alternativa k octu zejména do salátů omáček nebo jako osvěžení do vody. Jeho chuť není pikantně štiplavá jako ocet ale spíše ovocně svěží a intenzivně šťavnatá. Tento recept pochází ze staré středoevropské středověké tradice. Šťáva z nedozrálých hroznů odrůdy Frankovka které se sklízejí na přelomu července a srpna kdy teprve začínají získávat barvu má obsah kyselin srovnatelný s mnoha octy. Právě proto se Verjus často používá jako alternativa k octu zejména do salátů omáček nebo jako osvěžení do vody. Jeho chuť není pikantně štiplavá jako ocet ale spíše ovocně svěží a intenzivně šťavnatá.
Naše tipy