Romero & Sons 9 Y.O. aktuálně nelze zakoupit v žádném z porovnávaných e-shopů...
Krátký popis
V roce 1906 založil Alfonso Romero v městě Quito společnost Industrias Romero. Alfonso Romero je dědeček současných majitelů kterými jsou sourozenci Johan a Ivanova Romero. Již od svého založení byla společnost aktivní v oblasti destilace a to jako nezávislá destilační společnost a také jako dodavatel pro vznikající ekvádorský alkoholový průmysl. Dnes více než 100 let později je v těchto oblastech stále aktivní. Během let rodina zdokonalila své řemeslo které předala novým generacím a za tu dobu nashromáždila úctyhodný archiv velmi starých sudů s rumem z vlastní destilace. Aby světu ukázali výsledek těchto zkušeností založili sourozenci Johan a Ivanova Romero v roce 0 0 novou značku Romero & Sons která představuje autentický malosériový ekvádorský rum. Rum se vyrábí za použití stejných metod fermentace destilace a staření jež se používaly za doby původního zakladatele před vice než 100 lety. Blend se skládá z melasového rumu který zrál více než 0 let a rumu ze šťávy z cukrové třtiny který zrál minimálně 9 let. Tento delikátní blend tak spojuje jemný profil velmi starého melasového rumu s typickým ovocným profilem rumu ze šťávy cukrové třtiny. Rum je destilován zraje a je lahvován ve vlastní nejstarší řemeslné palírně poblíž hlavního města Ekvádoru. Rumy zrají v dubových sudech v nadmořské výšce 1800 m. Do výsledného rumu se nepřidává žádný cukr barviva či dochucovadla. Ročně se vyrobí pouze 1 00 číslovaných lahví. Rum se vyznačuje úvodní jemnou hřejivostí stařeného melasového rumu. V úvodu dominují tóny švestek a lesních plodů které poté přechází v ovocné travnaté tóny typické pro rumy ze šťávy cukrové třtiny. Rum je vyvážený komplexní s dlouhým závěrem.