Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Bílé jemně perlivé víno vzniká z odrůdy Glera. Vysoký obsah kyselin a neutrální chuť této odrůdy se skvěle hodí pro výrobu šumivých vín. Ve vůni se mísí ovocné a květinové tóny které přechází v jemnou delikátní a charakteristickou chuť. Obsah alkoholu: 10 5 % Doporučená teplota při podávání: 10 - 1 °C Párování s jídlem: skvěle se hodí k předkrmům rybím pokrmům a těstovinám. Prosecco Accarezza se vyrábí tzv. charmatovou metodou. Při ní probíhá proces přeměny cukrů v oxid uhličitý ve velkých nerezových tancích a až potom se výsledný sekt plní do lahví. Rozdíl mezi prosecco frizzante (Accarezza) a spumante (Cinzano Gancia) je pouze v tlaku v lahvi. Frizzante má tlak (v důsledku oxidu uhličitého vzniklého kvašením) nejméně 1 a ne větší než 5 baru. Jedná se o perlivé víno. Víno které má být definováno jako spumante musí vyvinout tlak v lahvi aspoň 3 5 baru a označuje se také jako šumivé víno. Díky nižšímu tlaku v lahvi mohou být vína frizzante uzavřena jinou než hřibovou. . .