Název Apogeo může být vysvětlen dvěma způsoby – doslovný překlad se odkazuje na nejdelší vzdálenost mezi Zemí a Měsícem metaforicky pak na nejvyšší možné úsilí. Je tak ideálním názvem pro víno které představuje vrchol v produkci rodiny Zonin v Chile.
Hrozny na Apogeo pocházejí z vinice s názvem Apalta která má granitovo jílovité podloží. Víno je směsí odrůd Cabernet Sauvignon 57% Petit Verdot 8% a Carmenére 15%. Zraje 18 měsíců v sudech z francouzského dubu kde 50% sudů je nových 5% jednou použitých a 5% dvakrát použitých.
Výsledkem je víno tmavé rubínově červené barvy. Vůně je komplexní s aroma červeného ovoce černého rybízu pepře a zemitých tónů. Chuť je dobře strukturovaná s plným tělem pevnými tříslovinami a harmonickou kyselinou se širokou paletou tónů.
Doporučená teplota podávání je 16-18°C. Ideální je kombinace se steakem grilovaných na dřevě barbecue žebírky nebo jehněčími kotletkami opět marinovanými v barbecue omáčce. Vhodné také s velmi zralými nebo ovčími sýry.