Barbera Costa di Bussia 0.75l

Barbera Costa di Bussia 0.75l

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 219 Kč

Barbera Costa di Bussia 0.75l koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
219 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Víno se vyrábí z pečlivě vybraných hroznů pěstovaných na písčito křemičitanových půdách kde je stále ještě možné najít celou řadu mořských fosílií. Jedná se o suché volné měké půdy která umožňují zintenzivnění ovocných vlastností vína. Víno je vyrobeno výhradně z ručně sbíraných hroznů Barbera. Po šetrném lisování probíhá fermentace při řízené teplotě v nerezových tancích. Následuje několika měsíční zrání v lahvích. Víno má hlubokou rubínovou barvu a příjemně voní po červeném rybízu malinách a borůvkách. V ústech je víno krásně šťavnaté pulzující s vyšší kyselinou. V chuti najdete tmavé ovoce jemné koření a bylinky. Víno je dlouhé s delikátním závěrem který vybízí k dalšímu napití. Víno doporučujeme kombinovat k pečeným a grilovaným červeným masům nebo zvěřině. V roce 1874 koupil Luigi Arnulfo farmu v Monforte d'Alba která byla známa pod jménem Costa di Bussia. A tak začal příběh jednoho vinařství. V průběhu několika let Luigi dokázal že je mistrem na výrobu vynikajících kvalitních vín. Jeho specialitou se stala vína s dlouhým archivačním potenciálem. Ve velmi krátké době získalo jeho Barolo vynikající pověst. Poptávka po tomto víně přicházela i ze zahraničí. V roce 1890 obdržel Luigi dopis od vinaře z Kalifornie který měl o toto víno eminentní zájem. Luigi poslal Barolo parníkem z Janova přes Liverpool do Ameriky. Cesta trvala více než rok ale když víno konečně dorazilo bylo v perfektním stavu. Během válek které o několik let později proběhly Luigi bohužel zemřel. Vinařství přestalo fungovat. Naštěstí mu dva mladí bratři Guido a Paolo Sartirano vdechli v roce 1988 nový život. Provedli restrukturalizaci se zvláštním zřetelem k jeho původní historické podobě a opět začala vznikat řada kvalitních vín. Díky velké úctě k tradici zručnosti a odvážným rozhodnutím vznikají ve sklepech Costa di Bussia opět nádherná vína. Alergeny: Stejně jako všechna vína může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO ) siřičitany.