Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Toto pevně strukturované a bohaté víno je směsí hroznů odrůdy Nebbiolo ze dvou vinic v regionu „La Morra": Cereguio a Silio. Vinifikace a macerace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou přibližně tři týdny. Dále zraje 1 měsíců v dubových sudech typu barrique a pak ještě dalších 1 měsíců ve velkých tradičních sudech z dubu. Intenzivní barva plné v nose s bohatou vůní peckového ovoce a květinovými tóny dále se nádherně otevírá vůně lékořice sušených bylin a koření. Uhlazený a dlouhotrvající konec. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Historicky sahají jeho kořeny vinařství do 19 století kdy jeho dědeček začínal v rodném Piemonte. Pan Gaja je znám svou tvrdou prací za kterou je odměňován už 40 let jako nejlepší a nejvíce prospěšný vinař. Nejvíce se proslavil v rodném Piemonte na vinicích v okolí měst Barbaresco a La Morra. Zároveň se pomalinku rozšířil do regionu Toskánska kde vlastní vinice v okolí města Montalcino a Castagneto Carducci. V těchto dvou sklepích vznikají úžasná Brunella di Montalcino a famózní Super Toskánská vína. V současnosti je majitelem Angelo Gaja vlastnící 50 akrů vinic v piemontských regionech Barbaresco a Barolo a dnes také v Toskánsku. Angelo vystudoval francouzskou vinařskou školu a byl prvním vinařem který začal v Piemontu experimentovat s „barikovými" sudy. Od začátku se soustředil na co nejvyšší kvalitu svých vín díky čemuž se značka Gaja stala synonymem luxusu a prestiže. Alergeny: Stejně jako všechna vína může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO ) siřičitany a stopy vajec.