Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Od cukrové třtiny až po finální kapku v lahvi; všechny procesy při výrobě rumů Botran probíhají v Guatemale a díky tomu Botran nese chráněné označení Protected Designation of Origin (PDO). Zároveň se může pyšnit tím že jako první výrobce rumu na světě získal certifikát udržitelnosti na celý výrobní proces. Ochrana guatemalské krajiny podpora zalesňování deštných pralesů využívání obnovitelných zdrojů energie recyklace vody či podpora místních lidí – za tím vším si značka stojí. K výrobě rumů Botran se používá panenský med ze šťávy cukrové třtiny (ne melasa) přičemž rum není nijak doslazován. Pomalá fermentace trvá 100–1 0 hodin za pomoci 100% přírodních kvasinek z ananasu které dodávají rumům Botran tu pravou guatemalskou energii. Dynamické zrání probíhá unikátním systémem solera v různých typech sudů jejichž poměr se pro jednotlivé rumy liší: v nevypálených a vypálených sudech po americké whiskey sudech po sherry či portském víně. Za každým skvělým rumem stojí maestro ronero. V případě Botranu je to maestra ronera Magda López která má s guatemalským rumem již 9 let zkušeností. Botran Ki' je nejnovější a "nejsladší" přírůstek do portfolia značky Botran. V mayském jazyce který je druhým nejčastěji používaným jazykem v Guatemale je Ki' slovem pro "sladký". I přes lehkou sladkost však Botran Ki' zůstává věrný charakteru značky. Sladkosti není příliš a jde stále o rum. Botran Ki' je blend rumů které zrají 6 až 9 let v nevypálených a středně vypálených sudech po americké whiskey sudech po sherry oloroso a sudech po víně Moscatel. Aroma: karamel med vanilka kakao kandované ovoce (pomeranč a broskev). Chuť: sladké tóny červeného ovoce medové tóny karamelu a vypáleného dubu. Závěr: dlouhý a karamelový s jemnými dřevitými tóny.