Brunello di Montalcino Rennina Pieve Santa Restituta Gaja 0.75l

Brunello di Montalcino Rennina Pieve Santa Restituta Gaja 0.75l

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 5 499 Kč

Brunello di Montalcino Rennina Pieve Santa Restituta Gaja 0.75l koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
5 499 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Již v dokumentu z roku 715 lze nalézt zmínky o místě Rennina ležícím v těsné blízkosti kostelíku v Santa Restituta. Toto místo má svůj název zřejmě odvozený od římského legionáře Remniuse který zde žil. Název vína tak vyjadřuje spojení s místní historií. Kvašení hroznů probíhá tři týdny v nerezových tancích víno poté zraje jeden rok v dubových sudech typu barrique další rok ve velkých dubových nádobách a nakonec roky v lahvi. Velmi čisté a opulentní aroma zobrazuje zralé červené ovoce vyvíjející se v delikátní vůni koření a květin. Struktura vína je silná a sametová s dlouhým koncem a jemnými taniny. V roce 1994 získal Angelo Gaja své první vinařství v Toskánsku - Pieve Santa Restituta v Montalcinu. Toto malé toskánské městečko je obklopeno kopci a hlubokými lesy. Ve spojení s nadmořskou výškou a vlhkostí půdy tak vzniklo ideální prostředí pro pěstování odrůdy Sangiovese. Vinařství Pieve Santa Restituta ze 40 akrů vinic produkuje dvě Brunella di Montalcino - Sugarille a Renina. Rennina je vzhledem k poněkud bohatší půdě jemnější s méně taniny než Sugarille s vůní zralého ovoce přecházející až ve vůni rozkvetlých květin a koření sametovou chutí a neustupujícím dozvukem. Naproti tomu Sugarille pochází z vinic s jílovitou půdou se svahy směřujícími k jihu čímž dostává výrazně silný charakter. Ve svém mládí je více upjaté a zavřené než Rennina ale po 5-7 letech odhalí díky své struktuře komplexnost a vyváženost. Těžko si lze představit větší vinařský pojem z Itálie než jméno Gaja. Proslavené vinařství založil Giovanni Gaja v roce 1859 a po čtyři generace zůstalo výhradně ve vlastnictví rodiny. Alergeny: Stejně jako všechna vína může i toto víno obsahovat Oxid siřičitý (SO ) siřičitany a stopy vajec.