Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
PROSECCO GANCIACarlo Gancia se narodil roku 18 9 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií se 19letý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie aby se seznámil s víny za Alpami a nechal se jimi inspirovat. Ve Francii strávil dva roky a výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu roku 1850 založil v piemontské obci Chivasso společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „bratři Ganciovi“). Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského který pojmenoval Spumante Italiano v překladu „italské šumivé“ – toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G. ). Tak se Carlo stal autorem a opatrovníkem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“ která se dodržují do dnešního dne. Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi kdo se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok se provádí s maximální pečlivostí. Cyklus který provází neustálá péče uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Identita řemeslná dovednost při obdělávání půdy a místo původu garantují mimořádnou kvalitu produktů Gancia. Z jasné identity plyne v čase neměnný styl produktů Gancia. Produkty značky Gancia vyprávějí příběh společnosti jež nezapomněla na tradice a místo svého původu. Gancia Prosecco D. O. C. BrutObsah alkoholu: 11 5 %Vzhled: Světle žlutá barva s nazelenalými odlesky; jemné vytrvalé perleníOdrůda: Glera (typická pro prosecco)Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány a následně procházejí procesem klasického kvašení bílých vín – tedy bez slupek za řízené teploty 18 °C. Zvláštní pozornost je věnována teplotě při fermentaci vína – tak se maximalizují jeho aromatické charakteristikyVůně: Intenzivní a přetrvávající; ovocná kvalitní připomínající zelené jablko a květy akácieChuť: Sladká a svěží příjemná mimořádně jemná a vyvážená přetrvávající; ovocné zakončeníPárování s jídlem: Ideální jako aperitiv či k lehkým jídlům předkrmům čerstvému sýru a mořským plodům. Skvělé také jako základ koktejlůDoporučená teplota při podávání: 8–10 °C