Guillemot-Michel Domaine Guillemot-Michel Viré Clessè "Quintaine"

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 150 Kč

Guillemot-Michel Domaine Guillemot-Michel Viré Clessè "Quintaine" koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
1 150 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
DOMAINE GUILLEMOT-MICHEL Ve Francii na jihu Burgundska na půli cesty mezi Mâconem a Tournusem se na svazích Mâconnais rozprostírá šest hektarů vinic Chardonnay patřících rodinnému vinařství Domaine Guillemot-Michel. Všechny jejich pozemky jsou vystaveny vycházejícímu slunci a těží z klimatických vlivů Saône které zmírňují zimní teploty a vedou k dřívější zralosti hroznů. Dekarbonizace půdy je obdařila výskytem velmi specifických původních kvasinek. Marc Guillemot řečený “velký vousáč” je zkušeným enologem. On řídí práce na vinici dohlíží na kvašení a zrání vína a zároveň udržuje i opravuje technická zařízení. Jeho žena Pierrette je také enoložkou a během sklizně jemně lisuje ve sklepě celé hrozny které jí Marc pošle. Vylisovaný mošt je ponechán za studené noci aby se usadil a oddělila se čistá šťáva od kalů. Přírodní kvašení pak probíhá v cementových nádržích při kontrolované teplotě pomocí původních kvasinek. Po kvašení zůstává víno na ušlechtilých kalech až do konce jara kdy proběhne jeho lahvování. Pierrettin dědeček a její otec kdysi pozemky osázeli a Marc s Pierrette je v roce 1985 přebudovali a vyjmuli z družstva aby mohli sami vyrábět vína podle svých představ. Postupně měnili kultivační metody až nakonec dosáhli ekologického osvědčení v roce 199 po kterém následoval další přechod na biodynamiku (zemědělská metoda založena na učení Rudolfa Steinera). Tato metoda vychází především z touhy respektovat životní prostředí a prostředí vinné révy využívajíc přírodních postupů k podpoření její vitality. Cílem jejich práce je především udržovat půdu živou bez použití jakékoli chemie kompostů nebo hnojiv takže půdní mikrobiální aktivita je podporována pouze biodynamicky a řízeným meziřádkovým zatravňováním. Přítomnost rozmanité flóry na pozemcích i jejich okolí stejně jako výsadba živých plotů a instalace úkrytů pro hmyz pomocníky jejich vinice usnadňují boj proti různým škůdcům. Pracovní program se provádí v souladu s kosmickou i planetární energií a respektuje biologické rytmy rostlin i půdních mikroorganismů. Jejich dcera Sofie která dokončila studium zemědělství a vinařství se od roku 013 už jako profesionálka podílí doma na práci a “Babi” matka Pierrette která tam pracovala než vše předala dceři žije s nimi a je posledním zástupcem předchozí generace. Ročníkové Cuvée Vire Clesse “Quintaine” 015 je velmi výrazné suché bílé víno s krásnými ovocnými tóny. Rok 015 byl časný suchý a horký. Vegetační cyklus révy proto začal brzy na jaře probíhal rychle a sklizeň začala 30. srpna. Kvalita hroznů byla jednou z nejlepších kterou kdy viděli a třídění nebylo nutné. Místo původu: Francie jižní Burgundsko obec QuintaineVinařství: Domaine Guillemot-MichelBiodynamický certifikát: DemeterBarva: lehce nažloutláOdrůda: 100% Chardonnay (blé hroznové víno ze kterého vznikají ovocná vína elegantní a harmonické chuti)Vinice: vinice s průměrným věkem 55let se rozprostírá se na šesti hektarech na svazích obdělávaných podle biodynamických kritérií a ekologické certifikace sklízí se ručně do malých přepravek aby se zachovala celistvost hroznů a zábránilo se tak vzniku oxidacePůda: jíl humus a limonit složky pocházející převážně z transformace vápencového geologického podložíChuť: dokonale vyvážená osvěžující s jemnou minerálností a velmi výrazným a dlouhotrvajícím koncemVůně: velmi výrazná exotická a ovocnáPárování s jídlem: nejlépe se hodí k rybám korýšům mořským plodům játrovým paštikám steakům na pepři a zvěřiněDoporučená teplota při podávání: 10-1 °C
Výběr produktů Guillemot-Michel

Naše tipy