Tento italský olivový olej má svůj původ v jižní části centrální Sicílie. Olivovníky jsou rostou na pozemcích Principi di Buttera v nadmořské výšce okolo 300 m. n. m. Zdejší mikroklima je ideálním prostředím pro dozrávání oliv stejně jako pro posílení odolnosti vůči přirozeným škůdcům.
Olej se vyrábí ze dvou druhů oliv - Nocellara Etnea a Nocellara del Belice. Sklízejí se ručně po sběru následuje tradiční lisování za studena. Olej se před lahvováním nefiltruje.
Má jasnou průhlednou zlato-žlutou barvu s teplými zelenými odlesky.
Bohatá a rafinovaná vůně s aroma čerstvě nasekaných bylin a máty.
Chuť je intenzivní s rostlinami nuancemi a jemným dotekem koření v závěru.
Dobře se hodí k výrobní sezónních zálivek a dipů dobře také doprovodí jídla typu: carpaccio z mečouna vařené luštěniny zeleninové polévky grilované ryby tataráky z červených mas nebo tvrdým zralým sýrům.
Obsah kyselin - 0 4%