Rum Matusalem Classico má obzvláště silnou a exotickou chuť. Jeho proces staření a míchání je založen na tzv. Solera metodě která se původně používala jen pro výrobu sherry brandy a koňaku. Tato metoda díky které je získán výjimečně jemný rum je pro výrobu rumu unikátní. Největší podíl ve směsi destilátů tvoří rum stařený Solera metodou přibližně 10 let.
Řadu prémiových destilátů zahajuje sedmiletý rum který ve skleničce rozvine závan zralých banánů vanilky a koš s ovocem. Desetiletý nastupuje s něžnými tóny kokosu a závanem kávy. A ten patnáctiletý? Ten se pije velmi příjemně je měkký příjemně nasládlý doprovázený podtóny karamelu kakaa a sušených plodů. Třiadvacetiletý vás nadchne praženým aroma a výraznými dřevitými tóny s kávou karamelem mandlemi čokoládou a medem.