Výrobce: Nikka
Region: Japonsko
Obsah alkoholu: 47%
Barva: Čirá
Popis: Jedinečný japonský gin z dílny společnosti Nikka jež je pověstná nejen vysokou kvalitou svých produktů ale také inovativním přístupem k jejich výrobě. Neobvyklá destilační metoda propůjčuje ginu charakteristickou sametovou texturu a plné tělo. K výrobě se používá 11 botanicals mezi kterými je vedle klasických ginových ingrediencí (jalovcové bobule andělika semínka koriandru) také jablečný mošt japonský pepř sanšó a exotické citrusy z Japonska a Okinawy (juzu kabosu amanacu hirami lemon) které jsou okamžitě patrné v chuti i vůni tohoto skutečně unikátního ginu. Odborný portál Whisky Exchange jej v roce 018 vyhlásil destilátem roku o rok později získal zlato na cenách World Gin Awards.
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon) na kterém gin vodka a whisky Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze kterou je toto zařízení pověstné nechal Masataka Takecuru zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt ale také dokonalým dokladem umu a kreativity kterými je společnost Nikka proslulá.
Chuťový profil:
Vůně: Okamžitě patrné aroma citrusů (juzu citronová kůra pomeranče). Jemná vůně koření a jalovce.
Chuť: Zprvu sladší chuť doplňuje rychlý nástup exotických citrusových plodů kůr i dužin. V závěru především sladkokyselé citrusy a koření (japonský pepř sanšó).
Doporučené podávání: Primárně koktejly ale perfektní je i pro ty kteří vyhledávají gin jež si lze vychutnat také samotný. Skvěle se hodí k uzenému lososu a kombinuje s chutí jablek limet zázvoru a citronové trávy.