Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCERodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé rodina Villeneuve získala tuto nemovitost a půdu již v roce 188 od svého předka vojenského generála a vévody z Gardanne jenž ji vlastnil od roku 181 . Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734 ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir Syrah Cinsault Mourvèdre Carignan Clairette Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 5 hektarů vinic je chráněno skalami a nachází se na příkrém svahu v nadmořské výšce 350–400 metrů takže každá zemědělská práce se musí provádět ručně s velkou dovedností. Vysoká poloha také umožňuje pozdější sklizeň jež vede k větší čerstvosti a vyšší fenolové zralosti. Proto jsou jejich vína komplexnější než je obvyklé u provensálských vín. Půda je směsí kamenité hlíny a křídy. Blízkost moře a proudění vzduchu zde zmírňují mikroklima a ovlivňují vinnou révu i chuť samotného vína. Biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce Raimonda de Villeneuve Flayosc vnímavého vinaře a degustátora jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze. Impozantně krásné vinice tradiční půdní kultura a metody výroby vytvářejí jemná často vzácná vína s označením Côtes de Provence. Corail Côtes de Provence AOC RoséOdrůdy Grenache a Cinsault se nejprve macerují při velmi nízké teplotě 6 °C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná malolaktická fermentace v ocelových tancích kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců. Corail je úžasné rosé s tradičním provensálským charakterem obsahující původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží okouzlující vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost. Místo původu: Francie Provensálsko Roquefort la BedouleVinařství: Château de RoquefortOznačení: Côtes de Provence AOCBarva: intenzivní korálově růžováOdrůda: 30 % Grenache Noir 9 % Carignan 4 % Syrah 17 % CinsaultVinice: s průměrným věkem třiceti let se prostírá na skoro šestnácti hektarech severozápadně na kopcích v nadmořské výšce 360 až 390 metrů díky čemuž se sklízí ručně od 19. 9. do 1 . 10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru ve kterém panuje velmi zvláštní a jemné mikroklimaPůda: čerstvá jílovitě-vápenitá kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitéhoChuť: lahodná šťavnatá hodně ovocná (bílá broskev jahoda citrusy) s dotekem minerálů a nádechem fenyklu. Čistý minerální a osvěžující závěrVůně: květinová ovocná a jemně kořeněná (citrusy jahody meloun a bílé květy)Párování s jídlem: hodí se skvěle k salátům zeleninovým předkrmům mořským plodům rybám a středomořské kuchyni. Je vhodné také jako aperitivDoporučená teplota při podávání: 1 –14 °C