Roquefort Château de Roquefort Corail

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 599 Kč

Roquefort Château de Roquefort Corail koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
599 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
CHÂTEAU DE ROQUEFORT – CÔTES DE PROVENCERodinné vinařství Château de Roquefort se nachází ve francouzském Provensálsku v místě zvaném Roquefort la Bedoule. Současní majitelé rodina Villeneuve získala tuto nemovitost a půdu již v roce 188 od svého předka vojenského generála a vévody z Gardanne jenž ji vlastnil od roku 181 . Hlavní činností Château de Roquefort do dnešní doby zůstává vinařství a výroba vína zatímco v minulosti to bylo i lesnictví a zemědělství. Historický sklep pochází z roku 1734 ale v roce 1995 byl modernizován a dnes se může pochlubit nejnovějšími vinařskými systémy včetně nádrží ve třech úrovních. Vinařství pěstuje typické odrůdy Provence (Grenache Noir Syrah Cinsault Mourvèdre Carignan Clairette Rolle neboli Vermentino a Ugni blanc) a kombinuje nejmodernější techniky s tradicí. Jedna třetina vysázených vinic je stará více než 40 let druhá třetina má mezi 15 a 40 lety a zbytek vysazovali v průběhu posledních 15 let. Všech 5 hektarů vinic je chráněno skalami a nachází se na příkrém svahu v nadmořské výšce 350–400 metrů takže každá zemědělská práce se musí provádět ručně s velkou dovedností. Vysoká poloha také umožňuje pozdější sklizeň jež vede k větší čerstvosti a vyšší fenolové zralosti. Proto jsou jejich vína komplexnější než je obvyklé u provensálských vín. Půda je směsí kamenité hlíny a křídy. Blízkost moře a proudění vzduchu zde zmírňují mikroklima a ovlivňují vinnou révu i chuť samotného vína. Biodynamická metoda pěstování a výroby vína zaručuje že zde vznikají zdravé produkty vysoké kvality v nichž se odráží jejich původ a také energie a vášeň výrobce Raimonda de Villeneuve Flayosc vnímavého vinaře a degustátora jehož rodiče žili svého času ve Vídni i v Praze. Impozantně krásné vinice tradiční půdní kultura a metody výroby vytvářejí jemná často vzácná vína s označením Côtes de Provence. Corail Côtes de Provence AOC RoséOdrůdy Grenache a Cinsault se nejprve macerují při velmi nízké teplotě 6 °C. Potom probíhá spontánní fermentace a částečná malolaktická fermentace v ocelových tancích kde také víno zraje a zdokonaluje se na ušlechtilých kalech po dobu šesti měsíců. Corail je úžasné rosé s tradičním provensálským charakterem obsahující původní odrůdy tohoto kraje. Je to svěží okouzlující vysoce kvalitní a vzácně dobré růžové víno které se díky své všestrannosti hodí pro každý stůl a příležitost. Místo původu: Francie Provensálsko Roquefort la BedouleVinařství: Château de RoquefortOznačení: Côtes de Provence AOCBarva: intenzivní korálově růžováOdrůda: 30 % Grenache Noir 9 % Carignan 4 % Syrah 17 % CinsaultVinice: s průměrným věkem třiceti let se prostírá na skoro šestnácti hektarech severozápadně na kopcích v nadmořské výšce 360 až 390 metrů díky čemuž se sklízí ručně od 19. 9. do 1 . 10. Vinice jsou dobře chráněny okolními útesy jako v amfiteátru ve kterém panuje velmi zvláštní a jemné mikroklimaPůda: čerstvá jílovitě-vápenitá kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitéhoChuť: lahodná šťavnatá hodně ovocná (bílá broskev jahoda citrusy) s dotekem minerálů a nádechem fenyklu. Čistý minerální a osvěžující závěrVůně: květinová ovocná a jemně kořeněná (citrusy jahody meloun a bílé květy)Párování s jídlem: hodí se skvěle k salátům zeleninovým předkrmům mořským plodům rybám a středomořské kuchyni. Je vhodné také jako aperitivDoporučená teplota při podávání: 1 –14 °C
Výběr produktů Roquefort

Naše tipy