Tradiční regionální víno s osobitým charakterem vyrobené z odrůdy Tocai Friulano. Vinice se nacházejí v kopcovité části Friuli. Ručně sklizené hrozny se zpracovávají v nerezových tancích kde po fermentací zůstávají 8 měsíců v kontaktu s kvasnými kaly. Před uvedením do prodeje pak ještě zůstávají 5 měsíců v lahvi.
Víno má jasnou slámově žlutou barvu se zelenavými odlesky.
Má intenzivní vůni s aroma hrušek a meruněk jemně také mandlí. To je doplněné tóny divokých květů které přispívají k větší komplexnosti.
Chuť je plná a živá s aristokratickou harmonií vycházející z dokonalého spojení vůní a chutí.
Je skvělým aperitivem dobře se hodí k šunce San Daniele jídlům s vaječným základem nebo chřestu. Zajímavé je také spojení s asijskou kuchyní.
Podávejte vychlazené na 13℃.