Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
PROSECCO GANCIACarlo Gancia se narodil roku 18 9 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií se 19letý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie aby se seznámil s víny za Alpami a nechal se jimi inspirovat. Ve Francii strávil dva roky a výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu roku 1850 založil v piemontské obci Chivasso společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „bratři Ganciovi“). Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského který pojmenoval Spumante Italiano v překladu „italské šumivé“ – toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G. ). Tak se Carlo stal autorem a opatrovníkem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“ která se dodržují do dnešního dne. Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi kdo se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok se provádí s maximální pečlivostí. Cyklus který provází neustálá péče uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Identita řemeslná dovednost při obdělávání půdy a místo původu garantují mimořádnou kvalitu produktů Gancia. Z jasné identity plyne v čase neměnný styl produktů Gancia. Produkty značky Gancia vyprávějí příběh společnosti jež nezapomněla na tradice a místo svého původu. Gancia Prosecco Rosé D. O. C. Extra DryNovinka od italského vinařství které světu představilo vůbec první italské šumivé víno a které oslavilo již 170 let od založení. Prosecco Rosé D. O. C. bylo v roce 0 0 nově zařazeno do apelace Prosecco D. O. C. a představuje tak zcela novou kategorii. Ačkoliv se růžová šumivá vína vyráběla již dříve nesměla nést označení Prosecco. Odrůda hroznů: Glera a Pinot Noir (max. 15 %)Vinifikace: po sklizni jsou hrozny jemně lisovány a následně kvašeny při kontrolované teplotě 18°C. Dle metody Martinotti je pečlivě hlídána teplota při druhotném kvašení (15-18 °C) aby byly maximalizovány aromatické charakteristiky. Extra Dry: 17 g cukru na lD. O. C. : region v severní ItáliiObsah alkoholu: 11 %Balení: Lahev inspirovaná slunečními paprsky při východu slunce nad italskými vinicemi. Vzhled: Intenzivní čistá a zářivá růžová barva. Jemné a přetrvávající perlení. Aroma: Svěží ovocné aroma s nádechem červených bobulí a květin. Párování: vhodné jako aperitiv k pokrmům z ryb (i syrových) nebo k bílému masu. Ideální servírovací teplota: 8-10 °CIdeální skladování: 11-15 °C