Gancia Asti D.O.C.G.

Gancia Asti D.O.C.G.

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 370 Kč

Gancia Asti D.O.C.G. koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
370 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
PROSECCO GANCIACarlo Gancia se narodil roku 18 9 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií se 19tiletý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie aby se seznámil a inspiroval víny za Alpami. Ve Francii strávil roky. Výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu roku 1850 v piemontské obci Chivasso založil společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „Bratři Ganciové“). Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato (muškát) typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského který pojmenoval Spumante Italiano (v překladu „italské šumivé“) - toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G). Tak se Carlo stal opatrovníkem a autorem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“ která jsou dodržována do dnešního dne. Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi kteří se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok je prováděn s maximální pečlivostí. Cyklus který provází neustálá péče uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Gancia Asti D. O. C. G. Vzhled: Zlatožlutá barva jemné a vytrvalé perlení. Vůně: Aromatická s náznaky exotického ovoce šalvěje a medu. Chuť: Sladká ovocná velmi vyvážená; připomínající chuť hroznů Moscato Bianco. Odrůda hroznů: Moscato BiancoVýrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány vinná šťáva je rozdělena na tři části – pouze ta nejlepší je použita při výrobě Asti D. O. C. G. Vinná šťáva je následně částečně fermentovaná do bodu kdy podíl alkoholu činí 5 5 %. Výsledná šťáva je poté ponechána v - °C dokud se v ní nezačnou tvořit bublinky. Doporučená teplota při podávání: 8 - 10 °C. Párování s jídlem: Perfektní k moučníkům a dezertům; lze podávat také jako sladký aperitiv. Obsah alkoholu: 7 5 %