Jasci & Marchesani Montepulciano d’Abruzzo DOC Biologico

Jasci & Marchesani Montepulciano d’Abruzzo DOC Biologico

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 390 Kč

Jasci & Marchesani Montepulciano d’Abruzzo DOC Biologico koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
390 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím vedou vinařství řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu tím že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou jenž dýchá vášní a historií odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole. V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností tak i kritiky. Suché červené klasické víno “Montepulciano d’Abruzzo DOC” zaujímá 50% celé produkce a je autentické a přírodní. Jedná se o nejvíce exportovaný produkt tohoto vinařství. Má nejmenší dopad na životní prostředí díky recyklovaným etiketám i lahvím které navíc patří k nejlehčím láhvím na trhu. Je to jemné víno s úžasnou strukturou. Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 5°C. Mošt maceruje na slupkách v ocelovém tanku po dobu nejméně 15 dní. V další fázi se již prokvašený rmut (narušené vinné hrozny) vylisuje. Zraje a odpočívá 6 měsíců v dubových sudech a poté ještě v láhvi. V průvodci itaských vín “Guida l’Espresso” 013 získal ročník 010 titul “Vino dell’Eccellenza” (víno nejvyšší kvality) a ročník 015 získal v roce 017 86 bodů v časopise “Wine enthusiast”. Místo původu: Itálie region Abruzzo provincie Chieti městečko VastoVinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & MarchesaniBiologický certifikát: IT-BIOOznačení: Montepulciano d’Abruzzo DOC Barva: intenzivní rubínově červená s lehce fialovými odstíny Odrůda: 100% Montepulciano d’AbruzzoVinice: Vasto “Colli” má pět hektarů nejlepšího Montepulciana ležícího na slunečném jihu a jihovýchodě ve větrem štědré nadmořské výšce 190m Vasto “Monteodorisio” má sedm hektarů ležících na jihovýchodě v nadmořské výšce 00m na panoramatickém místě kterému dominuje hrad z 15. století a “Casalbordino” které je kouzelným městečkem plným přírodních krás je se sedmnácti hektary největší oblastí jejich vinic kde Montepulciano leží na západě v nadmořské výšce 30m. Podnebí je během celého roku mírné ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně koncem října nebo první týden v listopaduPůda: jílovitá s výskytem oblázkůChuť: přímá vyvážená a na patře plná s náznaky lesních plodů a skořice vedle jemných tříslovin Vůně: typická ovocná s lehkým náznakem vanilkyPárování s jídlem: hodí se skvěle k pečeným a grilovaným masům a zralým sýrům Doporučená teplota při podávání: 18°CŽivotnost láhve: 5 let od uvedení na trh