Jasci & Marchesani Trebbiano d’Abruzzo DOC Biologico

Jasci & Marchesani Trebbiano d’Abruzzo DOC Biologico

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 390 Kč

Jasci & Marchesani Trebbiano d’Abruzzo DOC Biologico koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
390 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím vedou vinařství řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu tím že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou jenž dýchá vášní a historií odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole. V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností tak i kritiky. Suché bílé víno “Trebbiano” je velmi jemným autentickým přírodním vínem s velmi přesvědčivým charakterem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností. Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 16°C . Zraje a odpočívá šest měsíců v ocelových tancích a další měsíce potom v láhvi. Bylo dvakrát za sebou vyznamenáno na národní enologické soutěži Enolions 014 a Enolions 015 a dvakrát za sebou obdrželo diplom za zásluhy. V ročence nejlepších italských vín kterou pravidelně vydává Luca Maroni je ročník 017 na druhém místě s 93 body. Prestižní světová soutěž DECANTER ocenila v roce 014 a 015 Trebbiano d’Abruzzo stříbrnou medajlí a vinařství Jasci & Marchesani jako jedny z nejlepších světových profesionálů. "Být na vrcholu světových bílých vín je pro nás velká čest a to nás vede k tomu stále zlepšovat práci s našimi místními odrůdami. " Nicola JasciMísto původu: Itálie region Abruzzo provincie Chieti městečko VastoVinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & MarchesaniBiologický certifikát: IT-BIOOznačení: Trebbiano D. O. C. BiologicoBarva: slámově žlutá se zelenkavými odleskyOdrůda: 100% Trebbiano d’AbruzzoVinice: část vinice Monteodorisio s celkovou rozlohou 7 hektarů ležící na jihovýchodě v nadmořské výšce 00m na panoramatickém místě kterému dominuje hrad z 15. století a část vinice Casalbordino (největší z jejich vinic) s celkovou rozlohou 17 hektarů ležící ideálně na jihozápadě v nadmořské výšce 30m v malé kouzelné lokalitě plné přírodních krás. Podnebí je během celého roku mírné ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně Půda: jílovitá s výskytem oblázkůRoční produkce: cca 70. 000 láhvíChuť: krásně vyvážená svěží lehká chuť s příjemnou minerální perzistencíVůně: velmi příjemná jemná vůně bílých květů a citrusů se známkami tropického ovocePárování s jídlem: hodí se skvěle k různým předkrmům mořským plodům a rybím pokrmům těstovinám i sýrůmDoporučená teplota při podávání: 8°CŽivotnost láhve: -3 roky od uvedení na trh