Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím vedou vinařství řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu tím že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou jenž dýchá vášní a historií odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole. V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností tak i kritiky. Suché bílé víno “Eco Pecorino” nabízí laskavost a eleganci. Je autentické a přírodní vyznačující se plnou živou a vyváženou strukturou. Je to víno velkého charakteru z vinice s velmi nízkými výnosy. Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 1 °C . Zraje a odpočívá šest měsíců v ocelových tancích a další měsíce potom v láhvi. “Eco Pecorino” bylo zvoleno nejlepším regionálním bílým vínem v průvodci “Italská vína 013” vypracovaném italským týdeníkem “L’Espresso” a zařazeno do publikací “Ročenka nejlepších italských vín 013” a “Bibenda 013” kde je označeno čtyřmi hrozny. Prestižní světová soutěž DECANTER ocenila v roce 016 ECO PECORINO ABRUZZO DOC SUPERIORE a udělila mu 84 bodů. "Být na vrcholu světových bílých vín je pro nás velká čest a to nás vede k tomu stále zlepšovat práci s našimi místními odrůdami. " Nicola JasciMísto původu: Itálie region Abruzzo provincie Chieti městečko VastoVinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & MarchesaniBiologický certifikát: IT-BIOOznačení: Pecorino D. O. C. SuperioreBarva: slámově žlutá se zlatými odleskyOdrůda: 100% Pecorino (stará místní odrůda ze které se rodí vína s velkým charakterem) Vinice: Monteodorisio leží na panoramatickém místě kterému dominuje hrad z 15. století část mladé vinice pro Pecorino je exponovaná na severozápad v nadmořské výšce 80m. se stářím asi patnácti let. Podnebí je během celého roku mírné ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně druhý týden v záříPůda: jílovitá s výskytem oblázků Roční produkce: cca 60. 000 láhvíChuť: komplexní a krásně strukturovaná jemná v ústech na patře se zvyšují sladké pocity a příjemný dotek zralého banánu po pikantní a čerstvé kyselosti která udržuje elegantně vyváženou chuť a velmi příjemný dlouhotrvající konec s jemně balsamickým nádechemVůně: ovocná a zemitá poznámky tropického zralého ovoce medu žlutého jablka meruňky a ananasuPárování s jídlem: hodí se skvěle k různým předkrmům a rybím pokrmům bílým masům a středně starým sýrůmDoporučená teplota při podávání: 1 °CŽivotnost láhve: 5 let od uvedení na trh