Nejoblíbenější jednodruhové medové víno Akátové medové víno se připravuje kvašením akátového medu za použití speciálních kvasinek bez přidávání cukru. Nejde o recept předávaný z generace na generaci jsme o vlastní originální recepturu. Inspirace je z knížek proces výroby byl konzultován s vinařem. Medovina kvasí při teplotě až 5 stupňů některé kvasí při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější proto jím neprochází každá šarže. Pomalé kvašení se provádí zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.