Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Tento zemědělský rum vzniká fermentací šťávy z cukrové třtiny která není na rozdíl od ostatních zemědělských rumů na trhu nikterak ředěná. Tato zvláštnost umožňuje šťávě uchovat si pravou hustotu zachovat veškeré aromatické vlastnosti cukrové třtiny a tím vytváří původ bohatého a lahodného charakteru rumu Rhum Rhum. Plnost aroma ještě více umocňuje fermentace trvající i 7 až 9 dní a rozvíjí tak potenciál cukrové třtiny pěstované tradičním způsobem. K samotné dvojí destilaci dochází přímo v areálu lihovaru Bielle a to ve dvou malých měděných destilačních přístrojích s vodní lázní s kapacitou 300 l a 1 00 l pocházejících z Müllerovy dílnyRhum Rhum – V roce 004 Luca Gargano přivedl Gianniho Capovillu na ostrov Marie-Galante aby ho přemluvil k výrobě „nejlepšího zemědělského rumu na světě“! Gianni Capovilla jeden z největších mistrů v oboru destilace kořalek a grappy postavil svůj vlastní lihovar ve městě Rosa v oblasti Bassano již v roce 1986. Okouzlený Gianni přijímá výzvu a souhlasí s předáním svého know-how a talentu ve prospěch „společného projektu“ a nechává v palírně Bielle vlastněné Dominiquem Thierrym instalovat roku 005 první destilační přístroj čímž dal roku 006 vzniknout společnosti Rhum Rhum Srl. Druhý destilační přístroj následuje v roce 007. V roce 008 je na trh uvedena první řada bílých rumů Rhum Rhum PMG Blanc s obsahem alkoholu 56 %. Cukrová třtina B47. 58 Díky tradičnímu pěstování cukrové třtiny se na ostrově Marie-Galante podařilo zachovat i takové odrůdy které se již dnes nikde jinde nevyskytují. K nejrozšířenějším druhům se řadí červená cukrová třtina a „B47. 58“ třtina pěstovaná od roku 1947.