„Châtelaine“ se vyrábí v Saint Auriolu již od 80. let minulého století. Původní vinice byly zmodernizovány – terasy na kterých jsou vysazené se táhnou nad řekou Orbieu poblíž měst Lagrasse a Fabrezan. Podloží vinic je jílovo-vápenné a štěrkové klima je zde typicky středomořské (suchá a horká léta).
Víno je směsí odrůd Syrah (50 %) Grenache (40 %) a Carignan (10 %). Všechny odrůdy jsou zpracovávány odděleně u části vín probíhá malolaktická fermentace v dubových sudech.
Samotné víno je elegantní plné komplexní a pikantní má aroma červeného ovoce a bohaté vyzrálé třísloviny. Je poměrně kořenité s dotekem vanilky postupným zráním se objevují animální tóny. Bohaté zkušenosti s tímto vínem ukázaly veliký potenciál dalšího zrání v lahvi.
Víno se dobře hodí k jídlům s grilovaným nebo dušeným masem drůbeži nebo zvěřině ale také k dezertům z tmavé čokolády a samozřejmě sýrům.