Barolo se vyrábí ze 100% odrůdy Nebbiolo. Hrozny pocházejí ze dvou Cru vinic - Ravera a Cerviano Merli v okolí městečka Novello ve výšce 350-400 m. n. m. Vysázeno je zde 4. 700 keřů na hektar vinice má organickou certifikaci s výtěžností 7. 000 litrů z hektaru. Vzniká zde excelentní Barolo které dokonale odráží typický charakter místního terroiru.
Po zpracování hroznů a fermentaci zůstává víno 4 měsíce v nerezových tancích. Poté zraje roky v dubových sudech a následně zraje v lahvích ve sklepích vinařství kde je celoročně konstantní teplota 16℃.
Výsledné víno má intenzivní rubínově červenou barvu s cihlovými odlesky které se objevují po několika letech staření.
Krásná vůně se zřetelným aroma červeného ovoce jahod třešní a černého lesního ovoce. Můžeme zde lehce cítit také tóny bílého pepře což je charakteristické právě pro oblast Novello.
V elegantní jemné a teplé chuti se objevují tóny vanilky červeného ovoce a koření jsou podpořené harmonickými sladšími tříslovinami.
Skvěle se hodí k pokrmům z červeného masa zvěřiny nebo pečeného a dušeného masa. Starší ročníky se pak dobře kombinují s tmavou čokoládou nebo čokoládovým pudinkem.
Podávejte vychlazené na 18- 0℃