Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Toto Prosecco je vyráběno inovativní vinifikační metodou. Vinný mošt je zchlazený na teplotu okolo 0°C po zahájení fermentace se teplota přirozeně zvedá při dosažení 15°C je opět snížena na 0°C a celý proces se opakuje. Na rozdíl od ostatních vín Prosecco zde probíhá pouze jedna fermentace která trvá déle než je obvyklé. Celý tento proces umožňuje zachovat typické odrůdové vlastnosti. Výsledné Prosecco má světlou slámově žlutou barvu s jemným a vytrvalým perlením. Vůně je ovocná s intenzivním aroma jablek banánů a květin. Chuť je hladká se středně plným tělem a osobitým charakterem. Ideální jako aperitiv. Dělení podle tlaku v lahvi – jsou dvě kategorie: Prosecco Frizzante – vína v této kategorii mají jemnější perlení tlak v lahvi je nižší (1 5 – 5 bar). Nemá klasický sektový uzávěr – vzhledem k nižšímu tlaku není potřeba. Prosecco Spumante – vína v této kategorii mají perlení intenzivnější a vytrvalejší tlak v lahvi je 3 5 – 5 barů. Zde je již použit klasický sektový „špunt“. Dělení podle klasifikace - označení Prosecca kopíruje systém značení tichých vín: Prosecco DOC – DOC klasifikace je pro Prosecco největší kategorií. Hrozny na takto označená vína se pěstují na 3 tisících hektarech vinic (z celkových 31. 000ha) vyrobí se z nich okolo 370 milionů lahví (zhruba 80% celé produkce vín Prosecco)Prosecco DOCG – nejlepší polohy v regionu vinice leží mezi městy Valdobbiadene a Conegliano (vína jsou často označena názvy těchto měst). Území kde se hrozny pro takto označená Prosecca smí pěstovat je přesně vymezené. Celé území je od roku 019 zapsáno v UNESCO World Heritage. Dělení podle zbytkového cukru: Extra Brut – obsah cukru 0 g/lBrut – obsah cukru 0-1 g/lExtra dry – obsah cukru 1 -17 g/lDry – obsah cukru 17-3 g/l Označení „Millesimato“ nesou Prosecca která jsou vyrobená v daném ročníku (většina vyrobeného Prosecca jsou vína „neročníková“).