Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Chianti Classico Riserva se vyrábí pouze z těch nejzdařilejších ročníků a pochází z výběru těch nejlepších hroznů Sangiovese. Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako “místo Lionarda Buonarrotiho” synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá že statek koupil Michelangelo a že už v té době bylo zde vyráběné víno proslulé. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano neapolští zemědělci koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě ve vrchovině Chianti napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody hospodaření při vyrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou obklopeni lesy vinicemi olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců “toskánské organizaci organických producentů” - www. ctpb. itMísto původu: Itálie Toskánsko Castellina in ChiantiVinařství: BUONDONNO Casavecchia alla PiazzaOznačení: Chianti Classico DOCGBarva: intenzivní rubínově červenáOdrůda: 100% Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem) Vinice: Prostírají se na 1 5 hektarech jižně kolem farmy Casavecchia a z malé vinice v Sicelle. Vinice jsou skalnaté a výnosy na hektar jsou obzvláště nízké. v průměrné nadmořské výšce 440m. 3 týdny před sklizní se prořezávají listy v blízkosti hroznů což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Sklízí se ručně první týden v říjnu. Půda: jílovito-vápnitá kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitéhoChuť: výjimečná dokonalá rovnováha vytříbenost kulatost a jemnost dlouhý a trvalý závěrVůně: červených lesních plodů s jemnými tóny skořice kůže a tabáku taniny jsou silné a vyvážené a jejich aroma ve víně přetrváváPárování s jídlem: hodí se skvěle ke zralým sýrům pečeným nebo grilovaným červeným masům a zvěřiněDoporučená teplota při podávání: 18/ 0°C nejlépe si ho vychutnáte pokud jej necháte 15-30 minut před podáváním “dýchat” pro rozvinutí všech jeho chutí a vůní