Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G.

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 750 Kč

Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico Riserva D.O.C.G. koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
750 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Chianti Classico Riserva se vyrábí pouze z těch nejzdařilejších ročníků a pochází z výběru těch nejlepších hroznů Sangiovese. Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako “místo Lionarda Buonarrotiho” synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá že statek koupil Michelangelo a že už v té době bylo zde vyráběné víno proslulé. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano neapolští zemědělci koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě ve vrchovině Chianti napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody hospodaření při vyrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou obklopeni lesy vinicemi olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců “toskánské organizaci organických producentů” - www. ctpb. itMísto původu: Itálie Toskánsko Castellina in ChiantiVinařství: BUONDONNO Casavecchia alla PiazzaOznačení: Chianti Classico DOCGBarva: intenzivní rubínově červenáOdrůda: 100% Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem) Vinice: Prostírají se na 1 5 hektarech jižně kolem farmy Casavecchia a z malé vinice v Sicelle. Vinice jsou skalnaté a výnosy na hektar jsou obzvláště nízké. v průměrné nadmořské výšce 440m. 3 týdny před sklizní se prořezávají listy v blízkosti hroznů což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Sklízí se ručně první týden v říjnu. Půda: jílovito-vápnitá kamenitá s mnoha komponenty z oxidu křemičitéhoChuť: výjimečná dokonalá rovnováha vytříbenost kulatost a jemnost dlouhý a trvalý závěrVůně: červených lesních plodů s jemnými tóny skořice kůže a tabáku taniny jsou silné a vyvážené a jejich aroma ve víně přetrváváPárování s jídlem: hodí se skvěle ke zralým sýrům pečeným nebo grilovaným červeným masům a zvěřiněDoporučená teplota při podávání: 18/ 0°C nejlépe si ho vychutnáte pokud jej necháte 15-30 minut před podáváním “dýchat” pro rozvinutí všech jeho chutí a vůní