Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety v roce 1917 a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa master disitiller a blender rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo po mostě Akashi-Kaikyo nejdelším visutém mostě na světě který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou mírnou zimou a horkým vlhkým létem které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo odkud pochází a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie. Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 16 0. Jde o symbol spolehlivosti otevřenosti světu i obchodu a výměny zboží a nápadů a je tak příznačným názvem pro blended whisky palírny Kaikyo Hatozaki whisky jsou elegantní hladké a mimořádně přístupné. Zároveň se vyznačují úctyhodnou komplexitou a vyvážeností pro kterou jsou japonské whisky známé. Jsou výsledkem precizní práce respektu k řemeslu a jeho porozumění od pečlivého výběru destilátů které tvoří každý blend přes typ dřeva jeho historii a stupeň vypálení až po precizní blendování včetně dvoustupňového procesu. Kimio Yonezawa má s destilací třicetileté zkušenosti a jeho zvědavost spolu s hlubokou úctou k západní tradici destilace stále posouvají hranice jeho díla. Hatozaki Pure Malt se vyrábí 100 % ze sladové whisky. Zraje 5 až 6 let v sudech po bourbonu sudech po sherry a sudech z japonského dubu mizunara. Lahvuje se vždy v malých várkách (méně než 0 sudů) a není dobarvována ani filtrována zastudena. Je to zakulacená bohatá nerašelinná whisky. Nasládlé tóny sladu a sušeného ovoce jsou v ní doplněny lehce kouřovým podtónem a aromatickým tónem medu v závěru.