Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
HERRENHOF LAMPRECHT„Vyrůstal jsem na tomto panství. Znám tady každý čtvereční metr půdy. Proto jsem došel k názoru že až začnu pěstovat hrozny a vyrábět z nich víno chci získat výsledek odrážející to co je tady a nic jiného. Žádné zjemňování přídavky nic. Čistota. To je podle mě způsob jak dostat maximum z Buchertbergu do sklenky vína! Není jiné cesty…” Gottfried LamprechtGottfried Lamprecht svá vína vyrábí dle vlastního konceptu kvality sady pravidel které nazývá Herrenhofská charta. Tato charta má deset pilířů: Hrozny vín pochází pouze z Buchertbergu (absolutní záruka původu). Ochrana rostlin a udržování půdy za účelem certifikované biologické produkce. Snížení výnosu na maximálních 45hl/ha. Charakteristiku roku musí být možné nalézt ve víně. Fermentace pomocí přirozených kvasnic z vinice plnění prvních vín nejdříve v září následujícího roku začátek prodeje 1. listopadu. Žádné používání přísad a látek určených k aromatizaci sulfit pouze ve velmi malém množství žádné používání koncentrace a strojů k frakcionaci. Pozornost věnovaná tradičním vinařským metodám (zpět ke kořenům): kontakt s kvasnicemi a pokud možno nefiltrované plnění. Zachování úrodnosti půdy a podpora půdního života. Podpora rozmanitosti na vinicích (zvířata a rostliny). 100 % bez genetického inženýrství. Weißburgunder Sand & Kalk 0 1Přístupné přirozené víno které lze označit za základní vybavení každého vinného sklepa. Vzniká na křídové zvětralé pískovcové půdě kde se této odrůdě mimořádně daří. Má suchou dlouhou chuť s tóny žlutých jablek hrušek lučního tymiánu a náznakem banánů. Místo původu: Rakousko BuchertbergVinařství: Herrenhof LamprechtOdrůda: Weißburgunder (Rulandské bílé)Vinice: strmé na jih až jihovýchod orientované svahyPůda: třetihorní sediment – lehký vápencový pískovec zvětralá půda naplaveniny částečně Opok (vápencová jílová půda typická pro tuto oblast)Fermentace: každý sud kvasí a zraje samostatněZrání: tradiční Startin-sudy (600 litrů)Filtrace: žádnáMožnost uskladnění do: 03 Doporučená teplota při podávání: 10-1 °C ve velké sklenici (nepodávejte příliš studené a víno dekantujte)