Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku.
Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.
Krátký popis
Příběh značky Papa Rouyo začíná osobou Charlese Alberta Ruscada. Charles Albert Ruscade přezdívaný Papa Rouyo se narodil v Guadeloupe v roce 1900. Celý život farmařil na propůjčené půdě v oblasti Le Moule ve východní části ostrova Grande-Terre. Vedl právní bitvu o odkoupení půdy na které šedesát let pracoval kterou nakonec v roce 1997 vyhrála jeho dcera a vnuci rodina Galliových. V roce 018 začali jeho vnuci spolupracovat s komunitou pěstitelů v Le Moule na zušlechťování výjimečné místní cukrové třtiny s cílem vyrábět něco místního co je tradiční a zároveň jiné. Tato spolupráce se stala filozofií značky. Pěstitelé cukrové třtiny pracují v synergii s výrobci rumu a v hluboké úctě k zemi čímž vzniká rum skutečně odrážející místní terroir. Značka Papa Rouyo si zakládá na sledovatelnosti svých rumů od třtiny až po láhev. Na 16 hektarech půdy se zcela tradičním způsobem pěstují různé odrůdy včetně Canne Jaune (B599 ) Canne Rouge (R579) a Canne Matos (B 80. 0689). Třtina se pěstuje na úplném východě ostrova Grande-Terre na jílovito-vápencových půdách ležících pouhých 50 metrů nad mořem. Vystavena je zde nejen větru z Atlantiku ale i vodní tříšti která ji propůjčuje nádech slanosti. Destilace probíhá kotlíkovou metodou v malé palírně v Goyave. Jednou ze základních hodnot Charlese Alberta Ruscada byla rodina proto dostaly dva destilační kotle příznačná jména. Kotel pro první destilaci se jmenuje Agathe po jeho ženě a kotel pro druhou destilaci Danielle po jedné z jeho dcer. Sanblaj jehož název v kreolštině znamená „sestava“ představuje odvážnou a jedinečnou interpretaci expertního míchání. Vyrábí se jako blend různých sudů které trpělivě odpočívaly ve skladu. Vůně čisté třtinové šťávy je v tomto rumu obohacena o vliv dřeva přičemž druh a vypálení sudů se liší aby rumu propůjčily bohatou paletu aromat. Tento agricole rum zrál 1 rok a 11 dní v kombinaci sudů z francouzského dubu nových sudů z amerického dubu a sudů po koňaku. Lahvován je při síle 48 5 %. Aroma: Úvodní vůně je lichotivá s dominancí cukrářského umění zejména vanilky a tmavého cukru. Postupně se přidává vůně bílých květů přinášející určitou svěžest připomínající pomerančový květ který se vyskytuje v orientálním pečivu. Chuť: Chuť je zprvu vytříbená s diskrétními taniny. Uprostřed je razantnější s typickou olejovitou strukturou kotlíkového rumu. V závěru přináší příjemnou dřevitost. Zpětný dozvuk připomíná úvodní aroma se závanem francouzského toastu a čerstvých mandlí. Závěr: Sanblaj je na půli cesty mezi svěžestí bílého rumu a jemností stařeného rumu.