Vinařství Masseria Altemura leží v srdci region Puglia a náleží k němu původní budova ze 17 století.
Hrozny na toto ikonické víno pocházejí pouze z z jedné vinice s převážně vápencovým podložím o rozloze 5 hektarů - ročně se ho vyrobí limitovaných 5. 000 lahví.
Jedná se o 100% odrůdy Primitivo hrozny jsou sbírány výhradně ručně okolo poloviny září. Sklizené hrozny fermentují cca 7 dní při vyšších teplotách ( 5- 8℃) následně macerují se slupkami přibližně týdny. Po dokončení vinifikace zůstává víno 14 měsíců v dřevěných sudech z francouzského dubu (Tonneaux) a 8 měsíců v lahvi.
Výsledkem je víno rubínové barvy s oranžovými odlesky.
Vůně je intenzivní s aroma švestek malého černého ovoce (například borůvek) balsamika bylinek a dotekem bílého pepře.
Chuť je jemná a harmonická živými a dobře zakomponovanými tříslovinami. V dlouhém závěru jsou patrné doteky kakaa.
Dobře se hodí k aromatickým a kořeněným pokrmům červeným masům a výraznějším sýrům.
Podávejte vychlazené na 16-18℃.