Papa Rouyo Vwayaj

a najít nejvýhodnější cenu za celou objednávku
Koupíte v 1 e-shopu od 1 329 Kč

Papa Rouyo Vwayaj koupíte na DramRoom.cz
DramRoom.cz
1 890 Kč
Skladem (odeslání ihned)

Pokud se vám po kliknutí na tlačítko "Do obchodu" nezobrazí stránka produktu ve vybraném e-shopu, je třeba vypnout AdBlock ve vašem prohlížeči pro naši stránku. Návod na vypnutí je například na adrese https://o.seznam.cz/jak-vypnout-adblock/#1.

Krátký popis
Příběh značky Papa Rouyo začíná osobou Charlese Alberta Ruscada. Charles Albert Ruscade přezdívaný Papa Rouyo se narodil v Guadeloupe v roce 1900. Celý život farmařil na propůjčené půdě v oblasti Le Moule ve východní části ostrova Grande-Terre. Vedl právní bitvu o odkoupení půdy na které šedesát let pracoval kterou nakonec v roce 1997 vyhrála jeho dcera a vnuci rodina Galliových. V roce 018 začali jeho vnuci spolupracovat s komunitou pěstitelů v Le Moule na zušlechťování výjimečné místní cukrové třtiny s cílem vyrábět něco místního co je tradiční a zároveň jiné. Tato spolupráce se stala filozofií značky. Pěstitelé cukrové třtiny pracují v synergii s výrobci rumu a v hluboké úctě k zemi čímž vzniká rum skutečně odrážející místní terroir. Značka Papa Rouyo si zakládá na sledovatelnosti svých rumů od třtiny až po láhev. Na 16 hektarech půdy se zcela tradičním způsobem pěstují různé odrůdy včetně Canne Jaune (B599 ) Canne Rouge (R579) a Canne Matos (B 80. 0689). Třtina se pěstuje na úplném východě ostrova Grande-Terre na jílovito-vápencových půdách ležících pouhých 50 metrů nad mořem. Vystavena je zde nejen větru z Atlantiku ale i vodní tříšti která ji propůjčuje nádech slanosti. Destilace probíhá kotlíkovou metodou v malé palírně v Goyave. Jednou ze základních hodnot Charlese Alberta Ruscada byla rodina proto dostaly dva destilační kotle příznačná jména. Kotel pro první destilaci se jmenuje Agathe po jeho ženě a kotel pro druhou destilaci Danielle po jedné z jeho dcer. Vwayaj je ódou na legendární zaoceánské závody Route du Rhum – Destination Guadeloupe vedoucí ze Saint-Malo do Pointe-à-Pitre. Okusit tento rum znamená ponořit se do představ v nichž se mísí oceán plavba a objevování nových míst. Tento bílý agricole rum je lahvován při síle 45 %. Aroma: Intenzita vůně je pozoruhodná díky tónům jódu a lékořice které se mísí s bílými květy a svěžími citrusy. Posléze se odhalí tóny čerstvé trávy a kamene. Chuť: Chuť je vytříbená a neokázalá textura opulentní a sladká. Sladkost jednoznačně dominuje. Závěr se naopak nese ve znamení slanosti a jódu. Ve zpětném doznívání se objevuje lékořice a bergamot. Závěr: Charakteristická čistota a svěžest které připomínají mořskou tříšť Atlantiku.
Výběr produktů Papa Rouyo

Naše tipy