Venezia získalo své jméno podle města Benátky (italsky Venezia) které bylo v historii centrem mezinárodního obchodu s vínem pro celý svět.
Hrozny pocházejí ze starých vinic Le Ronche nacházející se asi 10km od Jadranského moře a 50km od Dolomit. Jsou vysázené na jílovité půdě hrozny při sklizni dosahují přirozené rovnováhy zralosti.
Víno Venezia je směsí odrůd - 58% je Merlot a 4 % Cabernet Sauvignon. Má intenzivní rubínovou barvu. Vůně je ovocná s aroma červeného ovoce. Chuť je plná a jemná podpořená jemnými tříslovinami a tóny divokého ovoce v závěru.
Díky své struktuře a komplexnímu charakteru má potenciál k dalšímu zrání – doporučujeme 10 až 15 let. Podávejte vychlazené na 16-18°C.
Dobře se hodí k těstovinám s omáčkou Bolognese hovězímu carpacciu pečenému masu a severoitalským salámům.